CEO van Spyker Victor Muller wordt naar verluidt niet vervolgd voor belastingontduiking. Hij zou niet meer verdacht zijn. Dat meldt de autofabrikant dinsdag in een verklaring op basis van een uitspraak van de Zweedse officier van Justitie.

Muller wordt nog wel mogelijk in het najaar ondervraagd. De hoofdonderzoeker van de Zweedse belastingdienst, Johan Lundberg, zei dit weekeinde nog dat hij vrij zeker was van zijn zaak tegen de oud Saab-bestuurder.

Muller zou in zijn periode als topman van Saab, in de periode 2010-2011, belastingen hebben ontdoken. Andere Saab-bestuurders zijn nog wel verdacht. De topman heeft geen contact met die betreffende personen.

De CEO liet tegenover persbureau ANP weten geen eventuele aanklacht in te dienen. "Dat heeft geen enkele zin." De Spykertopman heeft daarnaast "absoluut geen enkele seconde" nagedacht over het tijdelijk of helemaal neerleggen van zijn functie bij de autofabrikant. "Na alles wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt. Ik laat me op geen enkele manier wegjagen."