Albert Heijn verkoopt e-reader

Albert Heijn en Bol.com gaan samenwerken in de verkoop van e-readers. Dat maakten beide bedrijven vrijdag bekend. Vanaf maandag ligt een e-reader van Sony in de schappen van de supermarktketen.

De e-reader was eerder al bij bol.com te koop. De webwinkel en Albert Heijn hopen dat 'digitaal lezen een flinke groei-impuls krijgt' door de samenwerking.

Doordat de prijs van de e-reader is verlaagd en de zomervakantie voor de deur staat, verwachten de bedrijven dat de actie goed zal lopen. De supermarkt verkoopt de e-reader tot en met augustus. 

Bol.com biedt inmiddels naar eigen zeggen twintigduizend titels van e-boeken aan. Volgens marktonderzoekbureau GfK zijn er echter nog maar weinig boeken gedigitaliseerd.

Klein aandeel

In een interview met NU.nl zei analist Mirjam Hemker in maart dat zij versteld staat van het kleine marktaandeel van e-boeken, dat volgens GfK 2,8 procent bedraagt. 

De bedrijven willen na augustus meer gezamenlijke acties opzetten. Over de precieze invulling daarvan wilde een woordvoerder vrijdag nog niets zeggen. 

Maandag maakten de webwinkel en supermarktketen bekend dat in ruim zevenhonderd Albert Heijn-vestigingen in Nederland en België afhaalpunten van bol.com komen. Sinds februari vorig jaar is bol.com in handen van Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn.

Lees meer over:
Tip de redactie