Samsung heeft sinds de lancering van de Galaxy S4 op 26 april al ruim 6 miljoen exemplaren verkocht. De S4 is de snelstverkopende Galaxy-telefoon ooit.

Dat laat Samsung woensdag weten.

In de eerste vijf dagen werden al 4 miljoen exemplaren verstuurd. Bij de allereerste Galaxy S deed Samsung 85 dagen over het versturen van de eerste 3 miljoen exemplaren. Bij de S II kostte dat 55 dagen en bij de S III nog 21 dagen.

In een reactie aan de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo laat een functionaris van het bedrijf weten: "Tot en met vrijdag hebben we ruim 6 miljoen exemplaren verkocht en we verwachten dat we de 10 miljoen-grens aan het eind van deze maand gaan halen."

Dat betekent dat Samsung in één maand 10 miljoen S4-toestellen zou verkopen en er in de eerste vijftien dagen 400.000 exemplaren per dag verkocht. Bij de Galaxy S III duurde het twee maanden voor de mijlpaal van 10 miljoen verkochte telefoons bereikt werd. Uiteindelijk gingen er ruim 50 miljoen S III-exemplaren over de toonbank.

Naar verwachting komt Samsung in de zomer nog met een Galaxy S4 Active, Galaxy S4 Zoom en Galaxy S4 Mini. Van dat laatste toestel zijn inmiddels ook foto's uitgelekt.

Lees onze review van de Galaxy S4