Het Arnhemse stadion Gelredome wil zijn aandeel op de congres- en vergadermarkt de komende jaren vergroten.

"We zijn daar al zeer actief", aldus directeur Hèrald van de Bunt. "Daarnaast willen we in de toekomst de faciliteiten voor bezoekers op het gebied van comfort verbeteren."

De thuishaven van voetbalclub Vitesse biedt jaarlijks ruimte aan 60 grootschalige evenementen. Het complex ziet ieder jaar ruim een miljoen bezoekers. Het Gelredome haalt ongeveer driekwart van zijn inkomsten uit evenementen.

In het vorig jaar geopende Amsterdamse Ziggo Dome ziet Van de Bunt geen concurrent. "Het Gelredome beweegt zich op een totaal andere markt dan de Ziggo Dome aangezien wij twee keer zo groot zijn. De concurrentie is dus zeer beperkt en zit voor wat betreft de Ziggo Dome meer bij Ahoy."

"Wij zijn zeer tevreden over de aantallen evenementen en de bezoekersaantallen die wij dit jaar mogen verwachten. Als er al sprake is van een lager niveau heeft dat meer te maken met de algehele economische situatie dan sterkere concurrentie", aldus Van de Bunt. "Gelredome is al bijna 10 jaar een zeer winstgevend bedrijf."

LiveNation

Zowel Gelredome als Ziggo Dome worden geëxploiteerd door het Amerikaanse LiveNation, de grootste aanbieder van live-entertainment ter wereld.  Het pand is in handen van Rabobankdochter FGH Bank, dat het stadion vorig jaar overnam van het failliete vastgoedbedrijf Eurocommerce.

Over het ondernemersklimaat in de regio Arnhem is Van de Bunt zeer te spreken. “Dat is uitstekend. En met name vanuit de overheid is er ruime support voor een gezond en krachtig bedrijfsleven.”

Het Gelredome opende in 1998 zijn poorten. Het was destijds wereldwijd de eerste multifunctionele evenementenaccomodatie met een uitschuifbaar voetbalveld. Door deze flexibiliteit is het Arnhemse complex naar eigen zeggen het grootste theater van Nederland.

Onder andere Madonna, U2, Backstreet Boys, Bon Jovi, Britney Spears, Marco Borsato en Anouk maakten hun opwachting op het podium van het Gelredome.

NUzakelijk doet als mediapartner verslag van de Week van de Ondernemer, een congres dat de komende maanden het land in trekt met een aantal regio-edities. Deze week is het de beurt aan Arnhem.