De Duitse economie is in het eerste kwartaal met 0,1 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Duitse statistiekbureau woensdag.

Europa's grootste economie groeide daarmee minder sterk dan verwacht. Economen rekenden gemiddeld op een vooruitgang met 0,3 procent. De groei volgt op een krimp met 0,7 procent in de laatste 3 maanden van 2012. Eerder werd voor die periode een min van 0,6 procent gemeld.

De matige groei in het eerste kwartaal kwam onder meer door het slechte weer. De lange winter zette een rem op de groei van de bouwsector. De enige positieve bijdrage aan de economie kwam in de eerste maanden van 2013 van consumenten, die meer uitgaven dan een jaar eerder. De investeringen liepen verder terug.

Volgens econoom Carsten Brzeski van ING klaren de vooruitzichten op voor de Duitse economie, die in het eerste kwartaal 1,4 procent kleiner was dan een jaar eerder. Hij wijst daarbij op de toenemende orders voor de Duitse industrie en de sterke arbeidsmarkt.