Apple wil in de langlopende patentstijd met Samsung ook de Galaxy S4 aan de lijst van apparaten toevoegen die Apple-patenten overtreden.

Dat schrijft Foss Patents. Het gaat om de tweede rechtszaak tussen de twee bedrijven nadat rechter Lucy Koh in de eerste zaak oordeelde dat Samsung een boete aan Apple moest betalen.

Apple wil nu de Galaxy S4 toevoegen aan zijn voorlopige lijst van producten die Apple-patenten zouden schenden.

Tweede rechtszaak

Een tweede zaak tussen Apple en Samsing mocht van rechter Koh gestart worden terwijl Samsung in de eerste zaak nog in beroep wil gaan. De tweede rechtszaak moet in het eerste kwartaal van 2014 beginnen.

De rechter vroeg beide partijen eerder hun claims in de nieuwe zaak te beperken. De bedrijven mogen uiteindelijk beiden vijf patentclaims opvoeren en tien producten van de concurrent aanwijzen die patenten zouden schenden.

22 producten

Nu staan er op de lijsten van beiden bedrijven nog 22 producten die patenten zouden schenden. Dat gaat van Galaxy Note, S II en S III aan de kant van Apple en van iPhone, iPad en MacBook aan de kant van Samsung.

Dat beperken van de aanklacht gebeurt in meerdere stappen, waarna de zaak tussen Apple en Samsung in de lente van 2014 voor komt. Uiterlijk 6 februari 2014 moeten beide bedrijven hun uiteindelijke claim klaar hebben.

De toevoeging van de Galaxy S4 aan de lijst van Apple komt op een moment waarop van beiden bedrijven eigenlijk wordt verwacht hun lijsten te beperken.

Lees onze review van de Samsung Galaxy S4.