Cliff Kluge claimt een van de heilige gralen van de drankindustrie te hebben gevonden. De Amerikaan zegt een origineel recept voor Coca-Cola in handen te hebben.

De 70-jarige Kluge is nu van plan om zijn vondst te verzilveren. Hij biedt het recept aan op E-bay voor 5 miljoen dollar.

“Het is een brief met een formule en de methode hoe het gemaakt moet worden”, zo legt Kluge uit aan een Amerikaans radiostation. “Ik denk dat het het recept is voor Coca-Cola."

De man vond het recept in een doos met oude brieven en papieren die hij en zijn vrouw hadden gekocht bij een rommelmarkt. Het recept is gedateerd van 1943.

Veilig opgeslagen

In een reactie laat Coca-Cola weten dat het geheim van de drank niet is gecompromitteerd. Het recept ligt naar verluidt nog veilig opgeslagen in een kluis in Atlanta bij het evenementenpark World of Coca-Cola.

“Door de jaren heen hebben velen geprobeerd de geheime formule te ontsleutelen, maar niemand heeft het echt weten te reproduceren.”

Kluge is zelf met het recept naar Coca-Cola gegaan. Ïk zou binnen 7 à 10 werkdagen teruggebeld worden, maar ze zijn er nog niet op teruggekomen.”