Webwinkel Bol.com breidt zijn assortiment uit met twintigduizend woonartikelen. Dat maakte de dochteronderneming van Ahold dinsdag bekend.

In de detailhandel zijn webwinkels een van de weinigen die nog groeien, terwijl fysieke woonwinkels juist flink krimpen.

Bol.com verkocht al keukenspullen en startte in februari met de verkoop van klus- en tuinartikelen. Daardoor komt het totale assortiment woonartikelen uit op tachtigduizend. Daarmee heeft Bol.com naar eigen zeggen meer artikelen dan winkels op woonboulevards. Ongeveer een derde van de woonproducten die Bol.com verkoopt, komen van andere winkels die hun artikelen aanbieden via Bol.com.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde eerder op de dag al dat webwinkels de grootste stijger zijn in de detailhandel. De omzet bij deze winkels steeg in maart met 5,6 procent, tegenover een daling van 5,3 procent voor de gehele detailhandel. Woonwinkels waren in maart een van de grote verliezers. Zij verkochten 8,4 procent minder artikelen.

Maandag meldde Bol.com dat bijna alle filialen van Albert Heijn een afhaalpunt krijgen voor producten die zijn besteld bij de webwinkel.