Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie lag in mei op nagenoeg hetzelfde peil als een maand eerder.

Dat blijkt uit cijfers die het onderzoeksinstituut ZEW dinsdag heeft gepubliceerd

De index van ZEW die het vertrouwen weergeeft, kwam uit op 36,4, na een stand van 36,3 in april. Economen rekenden in doorsnee op een toename tot 40.

In april viel het vertrouwen sterk terug, na een opleving in de eerste maanden van dit jaar. Dat het vertrouwen vorige maand niet wezenlijk verbeterde, weet het ZEW aan de economische problemen in de rest van de eurozone. Over de Duitse economie kwamen de afgelopen tijd vooral positieve berichten naar buiten, aldus de onderzoekers.

Fabrieksorders

Zo bleek de afgelopen weken dat de industriële productie en de orders voor fabrieken in Duitsland in maart sterker stegen dan verwacht, terwijl de werkloosheid nog altijd op ongeveer het laagste niveau van de afgelopen 20 jaar ligt.

Econoom Carsten Brzeski van ING wees erop dat de graadmeter van ZEW nog altijd ruim boven het historisch gemiddelde staat. Volgens hem staat Europa's grootste economie er nog altijd goed voor.

''De laatste jaren kende de Duitse economie vaak een trage start. Soms door de eurocrisis, soms door het weer. Maar uiteindelijk wist men de problemen altijd achter zich te laten. Zelfs als het herstel niet zo sterk is als in de afgelopen jaren, lijkt het erop dat de Duitse economie ook dit jaar haar weerbaarheid zal tonen.''