De fabriek van vliegtuigonderhoudbedrijf Chromalloy in Tilburg blijft toch open.

Het werk van ruim 180 personeelsleden lijkt gered. In januari kondigde de Amerikaanse directie van het internationale bedrijf sluiting aan van de vestiging in Tilburg. 

''Voortschrijdend inzicht heeft het management doen besluit de activiteiten in Tilburg door te zetten en op zoek te gaan naar nieuwe contracten en werk'', staat maandag in een summiere verklaring van het bedrijf.

Tegen de sluiting bestond veel verzet, onder personeel maar ook bij de overheid. De Tilburgse CDA-wethouder Erik de Ridder noemde de sluiting eerder een zeer kil bestuurskamerbesluit.

Druk

Bestuurder Marry van de Stel van vakbond FNV Metaal denkt dat de druk vanuit het personeel resultaat heeft gehad. De ondernemingsraad adviseerde negatief over de sluiting omdat er geen goede reden was, de vakbond eiste daarom ook een heel duur sociaal plan, legde ze uit.

Deze week dreigde het personeel te gaan staken. De vakbond is erg blij maar heeft nog wel vragen over de overwegingen en details.

Chromalloy heeft wereldwijd 23 reparatiecentra voor turbinemotoren en ruim 4000 mensen in dienst. De vestiging in Tilburg is de enige in Nederland. Het bedrijf kampt met een krimpende markt.