Belastingaanslagen weggemoffeld bij Gay Krant

Bij de Gay Krant werden belastingaanslagen 'weggemoffeld'.

Er is daarom een grote belastingachterstand ontstaan waardoor de verlieslijdende Gay Krant nog sneller op het faillissement is afgestevend.

Curator Louis Deterink schrijft dat vrijdag in zijn eerste verslag over de teloorgang van het blad en de zaken van Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS).

In het verslag staat ook dat een medewerker van de Gay Krant voor ongeveer 4000 euro heeft gefraudeerd. De fraude werd ontdekt in augustus 2012.

Blauwe enveloppen

Tegelijk werd in een la een aantal ongeopende blauwe enveloppen gevonden, legde een medewerkster van de curator vrijdag uit. Vermoedelijk gaat het om aanslagen die in 2012 zijn ontvangen. Tegen de verdachte administratrice is aangifte gedaan.

De curator laat in het midden of Henk Krol eerder had moeten en kunnen weten van de fraude en belastingaanslagen.

De curator bevestigt wel dat Henk Krol tot het allerlaatste moment aan het roer stond bij de Gay Krant en de eveneens failliet verklaarde webshop Gay-Tel. Hij heeft de faillissementen zelf aangevraagd.

Schuldeisers

De Belastingdienst heeft nog geen vordering ingediend. De curator kan de hoogte van de belastingschuld nog niet inschatten. Andere schuldeisers claimen tot dusver in totaal bijna 4 ton.

Drie mediapartijen die verdergaan met de Gay Krant en de website hebben in totaal 26.500 euro betaald voor de activiteiten zoals de domeinnamen, handelsnamen, adverteerders, uitgeefrechten en abonnees.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie