Minister beloont 'duurzaam' personeelsbeleid

Henny de Haas van het bedrijf Hoppenbouwers Electrotechniek is de ondernemer die het duurzaamst met zijn werknemers omgaat. De Haas ontving donderdag de ‘Elke Dag beter Award’ uit handen van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher.

De award wordt door MKB-Nederland uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in het Beatrixtheater in Utrecht. De jury koos De Haas uit drie finalisten, omdat hij ínteger’ in zijn medewerkers investeert dat duidelijke resultaten oplevert.

Asscher refereert hierbij aan gezonde werknemers. “De meeste ondernemers in het mkb zijn de hele dag bezig met hun zaak. Werknemers stimuleren om bijvoorbeeld gezonder te leven, een opleiding te volgen of hun vaardigheden bij te spijkeren, kan er dan soms bij inschieten.”

Dat geldt volgens MKB-Nederland niet voor Hoppenbrouwers Elektrotechniek. Met de award voert het instituut campagne voor  duurzame inzetbaarheid van werknemers, omdat door vergrijzing de komende jaren een tekort aan arbeidskrachten ontstaat.

"Werknemers krijgen veel verantwoordelijkheid bij ons", zegt ondernemer De Haas. "Ze zijn als het ware zélf ondernemers."

De Haas werd in 2010 al uitgeroepen tot beste werkgever van de provincie Brabants.  Zijn medewerkers werken volgens hem vol enthousiasme en gaan "elke dag fluitend aan de slag". "Ook komen de meeste werknemers regelmatig met goede, creatieve ideeën", zei hij eerder dit jaar tegen de website MKBServicedesk.nl.

De ondernemer vat de personeelscultuur bij zijn bedrijf samen als "een laag ziekteverzuim, laag verloop, weinig stress, een goede sfeer en daarmee: een goed werkgeversimago".

NUzakelijk doet als mediapartner uitgebreid verslag van de Week van de Ondernemer. In onze special vindt u een overzicht van het opvallendste nieuws, de mooiste quotes en livestreams vanaf het evenement in het Beatrix Theater in Utrecht

Volg het laatste nieuws via de NUzakelijk-app! Download: iPhone | Android

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie