Jonge ondernemers willen netwerken

Jonge ondernemers willen netwerken. Tijdens De Nacht van de Uitblinkers op de Week van de Ondernemer wordt alles uit de kast gehaald om dat mogelijk te maken.

Het hoge grijze mannen in pak-gehalte van de Week van de Ondernemer werd woensdagavond ingeruild voor jonge mannen én vrouwen, drankjes en een hippe DJ en band. Je bent jong en je wilt wat, de nieuwe generatie wil vooral vooruit en elkaar daarbij helpen.

De zevende verdieping van het Beatrixtheater was het toneel van jonge inspirerende Nederlandse ondernemers. Nalden (WeTransfer) Ridder Drost (Liquido D'oro), Steijn Pelle (Pelliano) en Jitse Groen (Thuisbezorgd) deelden hun successen, maar ook hun fouten.

Ongelijk

Zo vertelt Pelle over het belang van een goed team. “Start-up teams zijn samengesteld om te falen”, zegt hij. De co-founders beginnen als vrienden, stellen hun rollen niet duidelijk vast en hebben de aandelen gelijk verdeeld.  “Fout, fout, fout. Maak duidelijke afspraken en verdeel ongelijk”.

“Wie is een bedrijf gestart voor zijn twintigste?”, vraagt host Bernd Damme. Er gaan tientallen handen omhoog. Een rondvraag leert dat de meesten hier komen om van anderen te leren en te netwerken.

Ja-maar-cultuur

Ze kunnen terecht bij Karl Raats die ‘inspiratie op het juiste spoor probeert te zetten door de heersende paranoïde ‘ja-maar-cultuur’ om te vormen tot ‘ja-en-cultuur.’ “Wie overal 'ja maar' op antwoordt is destructief”, zegt Raats. “Zo helpen we elkaar nooit vooruit.”

Raats dwingt iedereen om visitekaartjes uit te wisselen en in groepjes mee te denken met de droom van de kortste persoon in de groep. De meedenker en realisator maken de droom waar terwijl de criticus iedereen scherp houdt.

Kleine businessplannen worden gevormd waar de eerste contacten worden gelegd. Een goede basis voor een drankje en een dansje tot in de late uurtjes. 

NUzakelijk doet als mediapartner uitgebreid verslag van de Week van de Ondernemer. In onze special vindt u een overzicht van het opvallendste nieuws, de mooiste quotes en livestreams vanaf het evenement in het Beatrix Theater in Utrecht

Volg het laatste nieuws via de NUzakelijk-app! Download: iPhone | Android

Lees meer over:
Tip de redactie