Cao-onderhandelingen voor 9000 werknemers van staalconcern Tata Steel zijn vastgelopen. Dat stelde FNV Bondgenoten-bestuurder Aad in 't Veld woensdagavond.

De bestuurder zegt dat de eisen van het personeel en het aanbod van de werkgever te ver uit elkaar liggen. De achterban van de bond moet nu bepalen wat er verder gebeurt, aldus In 't Veld.

CNV Vakmensen zegt dat zijn leden op 23 april kunnen beslissen of ze actie gaan voeren.

''Tata heeft ons in de vierde onderhandelingsronde over de nieuwe cao met ongeveer lege handen naar huis gestuurd. En of wij dat maar even willen uitleggen aan de achterban. Er valt weinig uit te leggen. Behalve dan dat Tata hier gevoelig de plank misslaat'', laat CNV-onderhandelaar Ronald Zwijnenburg in een verklaring weten.

Werkgelegenheid

Belangrijke eis van de vakbonden is het zogeheten werkgelegenheidspact. Dat is een set afspraken tussen Tata en de bonden, die gedwongen ontslagen zo veel mogelijk moet voorkomen.

De vakbonden willen dat het pact wordt verlengd tot 2018, Tata zou niet verder willen gaan dan 2016. Volgens CNV heeft de houding van Tata te maken met een naderende reorganisatie.