Bestuurslid NVM in opspraak om faillissement

Bestuurslid René Klotz van makelaarsvereniging NVM wordt door oud-collega en oud-zakenpartner Toine Naber beschuldigd van onrechtmatig handelen tijdens het faillissement van hun makelaarskantoor in 2009.

Dat meldt NRC Handelsblad woensdag.

Naar aanleiding van een aangifte is de financiële recherche bezig met een oriënterend onderzoek naar Klotz. Naber zegt voor 9 ton gedupeerd te zijn toen hun makelaarskantoor uit Tilburg failliet ging.

Klotz zou verantwoordelijk zijn voor de financiën van dat kantoor. Hij verliet het bedrijf eind 2008, waarna Naber de Tilburgse kantoren overnam. De verliezen bleken echter 6 à 7 ton hoger dan gedacht.

Klotz bevestigt op de hoogte te zijn van betwiste facturen, maar zegt niet te weten of de misgelopen inkomsten achteraf weer uit de omzetcijfers zijn gehaald.

Kort geding

Eerder spande Klotz een kort geding aan, de uitspraak was dat Naber hem niet van oplichting mag betichten. Naber zegt bewijs bewust te hebben bewaard voor een definitieve uitspraak in een bodemprocedure.

De zaak is al enige jaren aan de gang en werd vooral achter gesloten deuren behandeld door de raad van toezicht van NVM.

Lees meer over:
NVM

NUwerk

Tip de redactie