Wie wil zakendoen in de Verenigde Staten, moet zichzelf echt verkopen. Bovendien is de ene staat de andere niet.

"Bij ondernemen over de grens moet je een kameleon zijn, jezelf aanpassen aan de kleur van het land", zegt Andries Bonneur van Stage-USA in een gesprek met reisjournalist Jelle Brandt Corstius tijdens de Week van de Ondernemer.

Het bedrijf van Bonneur regelt onder meer stageplaatsen voor studenten in de Verenigde Staten.

Sinds vorig jaar is de onderneming ook actief in Australië. "Daar wil ik dan ook een paar maanden heen, want ik vind dat je er fysiek geweest moet zijn. Ook om de contacten te onderhouden, daarvoor zijn telefoon en e-mail niet voldoende."

Moeite

Bonneur kwam tijdens zijn studie op het idee voor Stage-USA doordat veel Nederlandse studenten die naar Amerika wilden om stage te lopen, moeite bleken te hebben met het vinden van een plek.  

De bemiddelingskosten bedragen minimaal 800 euro, maar dat weerhoudt studenten er niet van om het bedrijf van Bonneur te benaderen. In 2012 vonden 300 studenten de weg naar Stage-USA, voor dit jaar staat de teller tot nu toe op 200 studenten.

=====================

NUzakelijk doet als mediapartner uitgebreid verslag van de Week van de Ondernemer. In onze special vindt u een overzicht van het opvallendste nieuws, de mooiste quotes en livestreams vanaf het evenement in het Beatrix Theater in Utrecht

Volg het laatste nieuws via de NUzakelijk-app! Download: iPhone | Android