'Pas op voor de overheid'

Stel je als ondernemer niet afhankelijk op van de overheid, maar zorg ervoor dat je het zelf doet. Die boodschap brengt topondernemer Jan Aalberts, oprichter van MidKap-bedrijf Aalberts Industries, dinsdag tijdens de Week van de Ondernemer.

"Het is veel belangrijker om als ondernemer je richting te bepalen. Denk daarbij zeker niet alleen aan Nederland, maar ook verder, minstens aan Europa. Ga vooral niet wachten tot de politiek het wat beter gaat doen", aldus Aalberts.

Oud-minister van Financiën Wouter Bos denkt dat de tegenstellingen tussen  ondernemers en politici te wijten is aan andere ritmes. "Politici zijn gericht op een periode van vier jaar, ondernemers op de veel langere termijn."

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers, die als voormalig ondernemer graag te boek zou willen staan als 'staatssecretaris van mkb', stelt dat belastingverhogingen voor ondernemers hem wel pijn doen.

"Zodra er budgettair ruimte voor is gaan we belastingverlagingen doorvoeren. Ik heb helaas geen zak geld klaarstaan om de winstbelasting af te schaffen of de btw algemeen te verlagen", aldus Weekers. "Ik probeer in de smalle marge die ik heb toch iets te doen voor ondernemers."

NUzakelijk doet als mediapartner uitgebreid verslag van de Week van de Ondernemer. In onze special vindt u een overzicht van het opvallendste nieuws, de mooiste quotes en livestreams vanaf het evenement dat vanaf 8 april losbarst in het Beatrix Theater in Utrecht.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie