Roland Kahn is nuchter over zijn ondernemerskansen in roerige tijden. "We hebben meer last van het weer dan van de politiek", zegt de modemagnaat in gesprek met NUzakelijk.

Kahn, bekend als oprichter van Coolcat en eigenaar van M&S Mode en America Today, is als veelgevraagd spreker te gast bij de Week van de Ondernemer in Utrecht. Retailcrisis of niet, als het slecht weer is kopen mensen minder kleren, merkt hij nuchter op.

Zijn boodschap tijdens 'De Week'? "Stel altijd je klant centraal. Aan hem ben je zelf altijd ondergeschikt." Zelf is Kahn dan ook altijd met klanten bezig, en vertelt enthousiast over spelende kinderen in een van zijn net geopende winkels in Eindhoven.

Iedereen klant

"Iedereen kan je klant zijn, ook op deze beurs", zegt Kahn tenmidden van de ongeveer 15.000 bezoekers aan het evenement in Utrecht. "Een waar ondernemersfeest."

Zo'n evenement is dan ook meer dan welkom. "Met zo'n negatieve teneur in de economie geeft dit evenement weer elan aan het ondernemerschap", aldus Kahn.

Nieuwe Fase

Het geven van lezingen op scholen, universiteiten en congressen betekent een nieuwe fase in het leven van de topondernemer, die zich binnen zijn bedrijf nog vooral bezig houdt met strategie.

"Hopelijk kan ik hem nog van advies voorzien, maar ik heb niet de illusie dat mijn twee zoons het bedrijf op dezelfde manier gaat voortzetten", zegt hij over zijn opvolging.

NUzakelijk doet als mediapartner uitgebreid verslag van de Week van de Ondernemer. In onze special vindt u een overzicht van het opvallendste nieuws, de mooiste quotes en livestreams vanaf het evenement dat vanaf 8 april losbarst in het Beatrix Theater in Utrecht