Hybride auto's meer in trek onder leaserijder

Leaserijders zijn in het eerste kwartaal meer in hybride auto's gaan rijden.

Vooral de hybride plug-ins, auto's die worden opgeladen door middel van een stekker, stegen in de eerste drie maanden van het jaar in populariteit. Diesel- en benzinemodellen raakten waren minder in trek. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Leaseplan.

Het aandeel van de hybride plug-ins op de leasemarkt steeg met 6,4 procentpunt ten opzichte van het vierde kwartaal 2012 en kwam uit op 8,6 procent. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lieten de plug-ins een groei zien van 8,2 procent.

Benzine

Het aandeel gewone benzine- en dieselauto's daalde. Vergeleken met de laatste drie maanden van vorig jaar reden er 5,7 procent minder leaseauto's rond op benzine. De afname van leaseauto's op diesel bedroeg 3,3 procent.

Volgens Leaseplan is het bijtellingsregime momenteel leidend. De top tiens met bestellingen op merk- en modelniveau laten zien dat vooral auto's met veertien procent bijtelling in trek zijn onder leaserijders. In het eerste kwartaal van 2012 stonden nog hoofdzakelijk auto's met twintig procent bijtelling in de top tien.

De hybride benzineauto zag in het eerste kwartaal het aandeel op de leasemarkt toenemen van 5,6 procent in het vierde kwartaal naar 8,2 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. De groei van hybride dieselauto's was met 0,11 procentpunt een stuk lager.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie