"Langetermijndenken komt steeds hoger op de agenda te staan. Het hoort bij het zakendoen in de 21ste eeuw." Jan Peter Balkenende, partner Corporate Responsibility bij accountant Ernst & Young, ziet hierin de binding tussen duurzaamheid en familiebedrijven.

"Familiebedrijven hebben altijd al oog gehad voor de lange termijn. Het draait om de vraag of je kinderen en kleinkinderen met de zaak door kunnen gaan."

Het verbaast Balkenende niet dat familiebedrijven veel op het gebied van duurzaamheid doen. "Deze bedrijven hebben veel te maken met hun maatschappelijke omgeving."

"We verbruiken de aarde. Als duurzaamheid je ernst is, moet je kijken naar je bedrijfsdoelstelling. Het vergt concrete actie."

Balkenende ziet dat bedrijven de 'lead' nemen op het gebied van duurzaamheid. "Bedrijven laten het niet langer over aan de politiek."

NUzakelijk doet als mediapartner uitgebreid verslag van de Week van de Ondernemer. In onze special vindt u een overzicht van het opvallendste nieuws, de mooiste quotes en livestreams vanaf het evenement dat vanaf 8 april losbarst in het Beatrix Theater in Utrecht.