De overheid focust de laatste jaren te veel op startende ondernemers. Dat stelt Henny Westland, directeur van Westland Kaas Groep, bij een discussie tijdens de familiebedrijvendag van de Week van de Ondernemer.

“Wij merken er niet veel van dat de politiek iets voor ons doet. Daar staat tegenover dat we er ook geen last van hebben”, lacht ze.

Dat onderschrijft Tjebbe Nabuurs, voorzitter van FBNed, de Vereniging van Familiebedrijven Nederland. “We merken maar weinig dat de overheid iets voor ons doet. Dat zouden we graag wat meer terug zien. Ook klagen familiebedrijven veel over kredietverlening.”

Successiewetgeving

Volgens Westland hebben vooral de wat oudere, grotere familiebedrijven last van de successiewetgeving. “Die hebben vaak met veel aandeelhouders te maken.”

Henny Westland vormt de derde generatie binnen het kaasbedrijf, dat zijn producten in 68 landen aan de man brengt. “Opmerkelijk genoeg merken we dat we in Spanje, waar de crisis behoorlijk huishoudt, acht procent per jaar groeien.”

Het bedrijf houdt zich goed staande tijdens de crisis. “Zoals mijn opa altijd al zei: we laten ons de kaas niet van het brood eten.”

NUzakelijk doet als mediapartner uitgebreid verslag van de Week van de Ondernemer. In onze special vindt u een overzicht van het opvallendste nieuws, de mooiste quotes en livestreams vanaf het evenement dat vanaf 8 april losbarst in het Beatrix Theater in Utrecht.