Met genoeg moed, karakter en focus kan iedereen zijn droom verwezenlijken. Die boodschap brengt beroepsavonturier Marc Sluszny maandag over aan ondernemers die de familiebedrijvendag tijdens de Week van de Ondernemer bezoeken.

"Het gaat niet om hoe goed je bent, maar om hoe goed je wilt worden", aldus Sluszny. De Belg, die ooit begon als tennisser, maakte al snel de overstap naar extreme uitdagingen.

Zo brak hij in 2007 het hoogterecord in een zweefvliegtuig boven de Andes. Later dook hij onder meer met witte haaien en rende verticaal langs de gevel van een gebouw naar beneden.

"Ik heb geleerd dat je met genoeg motivatie alles kunt bereiken. En ik ben gewoon een mens als ieder ander, iedereen kan het", stelt Sluszny.

Na het zien van de film Point Break besloot de avonturier te leren parachutespringen. Dat viel tegen. "Ik vond het eng, niet leuk, maar bleef het doen."

Angst

"Angst is de grootste horde om je doel te bereiken. Die moet je zien te overwinnen, door ernaar op zoek te gaan en haar te omhelzen in plaats van weg te duwen."

Sluszny heeft zijn volgende doel inmiddels al in het vizier: hij wil naar een recorddiepte van 200 meter duiken.

NUzakelijk doet als mediapartner uitgebreid verslag van de Week van de Ondernemer. In onze special vindt u een overzicht van het opvallendste nieuws, de mooiste quotes en livestreams vanaf het evenement dat vanaf 8 april losbarst in het Beatrix Theater in Utrecht.