"De houding van de ondernemers is wat we nodig hebben om Nederland uit de crisis te halen." Dat zegt Henk Kamp, minister van Economische Zaken, maandag tijdens de familiebedrijvendag op de Week van de Ondernemer.

Kamp omschrijft ondernemers als 'harde werkers'. "Ze kunnen tegen een stootje en laten zich niet in de put praten. Ze doen gewoon hun ding."

"Ondernemers zien altijd en overal kansen." Ondernemers zijn, ook in familiebedrijven, volgens Kamp steeds meer gericht op samenwerking. "Ze vormen een netwerk om samen dingen mogelijk te maken."

"Familiebedrijven zijn solide en innovatief. Vooral bij het aantreden van de nieuwe generatie wordt een bedrijf gemoderniseerd en geprofessionaliseerd. Ze investeren in nieuwe kansen."

"Mijn prioriteit is om ondernemers te helpen om te kunnen blijven innoveren, investeren en over de grens heen te ondernemen." Als voorbeeld noemt Kamp het beperken van 'overbodige' regels, waar hij volgens eigen zeggen 11 procent van heeft weggewerkt in twee jaar tijd.

Zie ook: 'Nederland meest ondernemende land'

NUzakelijk doet als mediapartner uitgebreid verslag van de Week van de Ondernemer. In onze special vindt u een overzicht van het opvallendste nieuws, de mooiste quotes en livestreams vanaf het evenement dat vanaf 8 april losbarst in het Beatrix Theater in Utrecht.