De Duitse industrie heeft in februari 0,5 procent meer geproduceerd dan in de voorgaande maand. Dat maakte het Duitse ministerie van Economische Zaken maandag bekend.

De stijging is sterker dan verwacht. Economen voorspelden een toename van de productie met 0,3 procent.

Uit een nieuwe schatting bleek wel dat de productie in januari met 0,6 procent kromp, terwijl voor die maand eerder een stabilisering op het niveau van december werd gemeld.

De productie lag in februari 1,8 procent lager dan een jaar eerder. In januari kromp de productie met 2,6 procent op jaarbasis.

Strenge winter

Econoom Carsten Brzeski van ING wees er in een eerste reactie op dat de industriële productie in de eerste 2 maanden van dit jaar door de negatieve bijstelling over januari zwakker was dan in het laatste kwartaal van 2012.

Dit ligt volgens hem vooral aan de strenge winter, die de Duitse economie harder heeft geraakt dan de rest van de eurozone.

De vooruitzichten voor Europa's grootste industrie zijn echter zonniger. Eind vorige week werd al gemeld dat Duitse fabrieken in februari 2,3 procent meer orders ontvingen dan in januari. Die toename was aanzienlijk sterker dan verwacht.