Touwfabriek G. van der Lee, het oudste familiebedrijf van Nederland, is overgenomen door Hendrik Veder Group.

De nieuwe eigenaar moet de toekomst van de touwfabriek veilig stellen. G. van der Lee blijft onder zijn eigen naam actief.

Hendrik Veder is een producent en distributeur van staalkabelproducten voor de industrie, offshore en maritieme sector. De Rotterdamse onderneming wil met de overname van het familiebedrijf het assortiment uitbreiden.

Kunststofkabel

G. van der Lee maakt onder meer Dyneema, een kunststofkabel die lichter is dan staal. De bedoeling is deze snel verder te ontwikkelen, te produceren en te vermarkten.

Touwfabriek G. van der Lee is opgericht in de 16e eeuw en wordt sindsdien geleid door de directe nazaten van Jan Pietersz van der Lee. Het bedrijf maakt onder andere de abseiltouwen voor de elite-eenheden van het Britse leger.

Hendrik Veder Group

De nieuwe eigenaar Hendrik Veder Group, een deelneming van investeringsmaatschappij Active Capital Company uit Amsterdam, levert staalkabels en andere hijs- en sleepmaterialen voor toepassing op land en zee.

Het bedrijf, opgericht in 1800, is actief op de Europese markt en draait met 110 werknemers een jaaromzet van rond de 60 miljoen euro.