Werknemers van de Media Markt in Leeuwarden zouden met een verborgen camera zijn gefilmd. 

Dat stelde vakbond FNV Bondgenoten woensdag. De vakbond ontving verschillende klachten van personeelsleden hierover.

Volgens de vakbond zijn personeelsleden gefilmd zonder dat ze daarvoor vooraf toestemming hebben gegeven.

Dit is volgens de wet niet toegestaan. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) stelt dat een personeelslid alleen mag worden gefilmd als er een vermoeden is van fraude of diefstal.

Deze actie zou dan vooraf ook moeten worden gemeld bij het CBP. Het CBP heeft geen melding gehad van de vestiging in Leeuwarden.

Media Markt Nederland heeft in een verklaring gereageerd op de aantijgingen. Het ontkent noch bevestigt het gebruik van verborgen camera's.

"Onze trainingsprogramma’s worden door onze medewerkers als zeer positief ervaren. Wij ontvangen hierop enthousiaste reacties van hen", aldus het bedrijf, dat zegt later nog met een uitgebreide verklaring te komen.

Verrast met beelden

Volgens een medewerker, die uit angst voor represailles anoniem wil blijven, werden alle personeelsleden gedwongen om zich op een zondagavond te melden bij de bioscoop in Leeuwarden. Daar werden zij verrast met de beelden van zichzelf.

Volgens de anonieme medewerker zorgt dit voor veel onrust onder het personeel. "We weten niet of dit alle beelden zijn die er zijn gemaakt", aldus de medewerker.