De veiling van de Pier van Scheveningen zal niet deze maand plaatsvinden, maar eind mei.

Dit vertelt curator Marc Udink tegenover NUzakelijk.nl.

Juridische complicaties zijn debet aan het uitstel, zo vertelt Ubink. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld de rechten van opstal en afsplitsing.

Als eerste streefdatum had Ubink een veiling in maart willen houden. Dit werd daarna uitgesteld naar eind april en nu dus naar eind mei.

Een ander probleem waar Ubink mee zit is de potentiële bestemming voor De Pier. “Wat mag je er nou mee doen? De kopers vinden het onduidelijk en ik eigenlijk ook.”

Projectontwikkelaars

Daarom worden er gesprekken met de gemeente en met projectontwikkelaars gevoerd over de mogelijkheden van de Pier. Binnen enkele weken moet hier duidelijkheid over zijn.

Berichten dat het achterstallig onderhoud van de Pier enkele miljoenen gaat kosten doet Ubink af als onzin. “In het lichte scenario kost het onderhoud jaarlijks 50.000 euro. Achterstallig onderhoud inhalen kost tussen de 1 en 1,5 miljoen euro. Maar het hangt natuurlijk af van wat je er mee wil.”

Herstellen

Volgens sommige deskundigen zou het miljoenen kosten om het onderhoud van de Pier in te halen. In die scenario’s zou het jaarlijkse onderhoud ook oplopen tot 1 miljoen euro per jaar.

Volgens Udink is er geen gebrek aan geïnteresseerden. Naar verluidt zijn er tientallen partijen uit binnen- en buitenland die belangstelling hebben.

In januari werd de Pier failliet verklaard. Udink verklaarde toen dat hij het bouwwerk binnen twee maanden wilde verkopen.