Grote Amerikaanse banken hebben altijd geweten van de piramidefraude van Bernard Madoff. Dat heeft Madoff, die een gevangenisstraf van 150 jaar uitzit wegens fraude en oplichting, geschreven aan de website van MarketWatch, een tak van The Wall Street Journal.

Volgens Madoff hadden onder meer JPMorgan Chase, Bank of New York Mellon, HSBC en Citigroup toegang tot informatie over de zogenoemde Ponzi-fraude die hij pleegde.

''Vanaf mijn eerste interview heb ik gezegd dat de banken het moeten hebben geweten en hebben meegewerkt aan mijn misdaden'', schrijft Madoff.

Congres

De megafraudeur zegt met zijn informatie nu naar het Congres te stappen, in de hoop dat er iets gaat veranderen aan het toezicht dat op de financiële wereld wordt uitgeoefend.

Eerder werd al bekend dat het Amerikaanse ministerie van Financiën JPMorgan dreigt met sancties omdat de bank niet goed zou meewerken in het onderzoek naar de fraude van Madoff.

Bernard Madoff bekende in 2009 dat hij jarenlang het grootste piramidespel uit de geschiedenis heeft geleid. Zijn slachtoffers verloren in totaal enkele tientallen miljarden dollars.