De Europese Centrale Bank (ECB) zou moeten overwegen om meer en gedetailleerdere prognoses te geven over zijn rentebeleid. 

Daarnaast heeft de centrale bank ruimte voor meer steunmaatregelen om de economie van de eurozone uit het slop te trekken. Dat stelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) donderdag.

''Er is veel te zeggen voor een verdere versoepeling van het monetaire beleid gezien de zwakke vraag en de inflatie die onder het plafond van de ECB ligt'', aldus de denktank.

Beleidsmakers

De beleidsmakers van de ECB komen volgende week bijeen om te praten over de mogelijkheden van de bank om de momenteel in recessie verkerende economie aan te jagen.

Volgens de OESO behoort de eurozone tot de zwakste vooraanstaande economieën van de wereld. De drie G7-landen binnen de zone (Duitsland, Frankrijk en Italië) zullen in het eerste kwartaal van dit jaar een gezamenlijke economische groei realiseren van 0,4 procent, gevolgd door 1 procent in het tweede kwartaal.

Dat verhoudt zich tot een groei van respectievelijk 3,5 en 2 procent in de Verenigde Staten en 3,2 procent en 2,2 procent in Japan, aldus de OESO.

Lees alles over de schuldencrisis in het dossier.