Zomerfestival Kwakoe wordt omgedoopt tot Kwaku. Dat heeft organisator Ivette Forster laten weten aan de Amsterdamse zender AT5.

Op een nieuwe website voor het festival staat ook de naam Kwaku. Het festival vindt van 13 juli tot en met 4 augustus plaats in het Bijlmerpark.

Eerder werd al bekend dat de organisatie van het festijn in Amsterdam Zuidoost dit jaar entreegeld gaat heffen. Dat entreegeld bedraagt 2,50 euro per persoon, zo staat op de website. Op het festivalterrein komen ruim honderd kramen te staan.

De Vries Producties

De organisatie van het Zomerfestival, zoals het feest officieel heet, is dit jaar in handen van De Vries Producties en 529 Media Producties. Sinds 2009 organiseren De Vries Producties en 529 Media Producties ook al het Keti Koti Festival in het Amsterdamse Oosterpark.

Het festival, dat ooit ontstond als een door de Surinaamse gemeenschap georganiseerd voetbaltoernooi, kampte de afgelopen jaren met financiële problemen. In 2011 ging Kwakoe daardoor niet door. Vorig jaar vond het festival onder de nieuwe naam Zomerfestival wel plaats, al dreigde een betalings