Het digitale prikbord Pinterest komt dichter bij een model waarbij het bedrijf geld kan verdienen met de gedeelde content op de website.


Dat stelt persbureau Reuters dinsdag. Aanleiding was de lancering van een analytics-functie voor gebruikers, die laat zien hoe vaak afbeeldingen van hun websites op Pinterest worden gedeeld.

Met de analytics-functie als uitgangspunt kan Pinterest bijvoorbeeld geld vragen per impressie die de site genereert. Ook zou de weg vrijgemaakt kunnen worden voor advertenties. Met een meetinstrument kan Pinterest de waarde van content bepalen voor adverteerders.

Tot nu toe verdient Pinterest geld met affilate-links. De site krijgt een vergoeding als het verkeer oplevert of voor een verkoop zorgt.

Het digitale prikbord wordt vooral gebruikt door mensen die hun inspiratie willen delen, maar ook bedrijven hebben Pinterest al omarmd. Merken gebruiken de site om veel verkeer vanuit Pinterest te genereren en om hun producten te promoten.

Vorige maand ontving het digitale prikbord een nieuwe investering van 200 miljoen euro, waarmee Pinterest op 2,5 miljard dollar werd gewaardeerd.