Het aantal faillissementen is in de eerste twee maanden van 2013 gestegen met 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral bedrijven in de bouw worden hard getroffen,

Dat blijkt uit cijfers van Faillissementsdossier.nl.

Januari en februari 2013 telden in totaal 2273 faillissementen. De bouwsector was daarbij goed voor 323 bankroeten, een stijging van 30 procent ten opzichte van de eerste twee maanden van 2012.

De stijgende lijn van faillissementen in 2012 lijkt daarmee ook in 2013 door te zetten. In de bouw houden volgens Faillissementsdossier alleen bedrijven die actief zijn in bekabeling en leidingen het hoofd nog goed boven water.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien . De gegevens zijn afkomstig van faillissementsdossier.nl. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Daan van Elk

In 2013 gingen vooral Besloten Vennootschappen failliet. Het aantal steeg bovendien flink in de provincies Zeeland en Groningen.

Voorlopig wordt er door het informatieplatform nog geen verbetering verwacht, mogelijk brengt de aanstaande BTW-verlaging enige verlichting.