Het vertrouwen van consumenten en producenten in de economie van de eurozone is deze maand verder verbeterd.

Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie woensdag heeft gepubliceerd.

De index waarmee de commissie het vertrouwen meet, ging in februari met 1,6 punten omhoog tot 91,1. Die stijging was vooral te danken aan een groeiend optimisme in de industrie en dienstensectoren.

Het consumentenvertrouwen nam marginaal toe. De graadmeter voor het economische vertrouwen ligt echter nog altijd ruim onder het langjarig gemiddelde. Dat gemiddelde wordt bereikt als de index op 100 staat.

Duitsland

Het vertrouwen steeg deze maand het sterkst in Duitsland, Spanje en Frankrijk. Ook in Nederland waren consumenten en producenten samen iets minder somber dan in januari.

Onderzoeksbureau Conference Board meldde woensdag dat de vooruitzichten voor de euro-economieën in januari voor de derde achtereenvolgende maand zijn verbeterd.

''De stabilisering van de financiële omstandigheden heeft een positieve invloed op de economische vooruitzichten'', stelde econoom Bert Colijn in een toelichting. ''Maar de aanhoudende problemen bij de kredietverlening en de bezuinigingen blijven een struikelblok voor een voorspoedig herstel.''