AMSTERDAM - Webwinkelketen Coolblue verkoopt sinds maandag ook wasmachines en drogers. De komende weken volgt nog ander witgoed, zoals koelkasten, vriezers en vaatwassers.

Dat maakte het bedrijf achter smartphoneshop.nl en laptopshop.nl bekend.

Coolblue heeft vijf fysieke winkels en tweehonderd webshops. Het vent per productcategorie een webshop uit. Door een nieuw magazijn in Tilburg zegt het bedrijf dit jaar meer dan honderd extra webshops te kunnen toevoegen.

De grote webwinkels mikken de laatste maanden steeds meer op zo veel mogelijk aanbod in één winkel. Zo verkoopt Wehkamp sinds kort shampoo's van Unilever en heeft Bol.com klus- en dierbenodigheden toegevoegd aan het assortiment.

Webwinkels

Postorderbedrijven en internetwebwinkels doen het de afgelopen tijd aanzienlijk beter dan de fysieke detailhandel. Vorig jaar bedroeg de omzetgroei onder webwinkels negen procent, terwijl de detailhandel als geheel juist een procent minder omzet behaalde.

Coolblue is een van de grootste webwinkelbedrijven van Nederland. Het moet Wehkamp, Bol.com en BAS Groep, het bedrijf achter Dixons en Mycom, wel voor zich dulden. Vorig jaar behaalde Coolblue een omzet van 168 miljoen euro.