AMSTERDAM - Techblog The Next Web bekroonde vrijdag ‘de beste startups, oprichters en investeerders met een “Dutch Startup Award.”Bliep.nl, Zlatan Menkovic en Rockstart Accelerator vielen in de prijzen.

Ruim een maand geleden startte de eerste Next Web zoektocht naar de betere startups van Nederland, dat vandaag uitmondde in prijzen in verschillende categorieën waaronder Startup of the Year, Best Web App en Best (Co-)Founder.

De jury maakte een shortlist van vijf kandidaten per categorie en liet het publiek daarna stemmen. Bijna 15.000 mensen deden dat. Theater de Nes in Amsterdam was vrijdag het toneel van de uitslag.

De prepaid simkaart van Bliep.nl die bellen, internet en sms voor €0,50 per dag mogelijk maakt is in de ogen van TNW de beste starter van dit jaar. De thuismaaltijden van Thuisafgehaald kregen een pluim voor de beste webapplicatie.

Zlatan Menkovic van social media analist PeerReach is de beste co-founder en bedrijfsincubator Rockstart Accelerator van Oscar Kneppers wordt gezien als de beste investeerder.

De winnaars ontvangen naast een award ook een kaartje voor het evenement The Next Web Conference.

De Prijzen

Startup of the Year: Bliep.nl

Best Web App: Thuisafgehaald.nl

Best Mobile App: Wappzapp.tv

Best Design: Fashiolista.com

Best E-commerce: Werkaandemuur.nl

Best (Co-)Founder: Zlatan Menkovic (PeerReach)

Best Investor: Rockstart Accelerator