AMSTERDAM – Niet alleen de consument heeft last van de zware tijden, ook de leden van de Tweede Kamer zijn er op achteruit gegaan. Het brutoloon van 7300 euro is sinds januari gedaald met 170 euro en dat heeft tot enige commotie geleid bij de parlementariërs.

Dit meldt het AD op basis van een brief die Henk Bakker, directeur personeel en organisatie van de Tweede Kamer, vorige week verstuurde.

Door de verhoging van de pensioenpremie en een verhoging van de inhouding voor de zorgverzekeringswet, krijgen de meeste Kamerleden sinds januari maandelijks 170 euro bruto minder dan de gebruikelijke 7300 euro.

Flink bedrag

Het AD meldt dat VVD-kamerlid Helma Neppérus niet blij is met de onduidelijkheid van de brief. Het kamerlid wil graag wat meer duidelijkheid over de hoogte van het bedrag, want het is volgens Neppérus toch ‘best een bedrag’.

Niet iedereen is heel rouwig om de vermindering. Zo ziet PvdA’er Ed Groot een voordeel. Groot kan nu makkelijker reageren op brieven van mensen die stellen achteruit te gaan op de kabinetsplannen. Want ook Groot behoort nu tot de groep mensen die er door de kabinetsplannen financieel op achteruit gaan.