AMSTERDAM - Supermarktketen Plus haalt het rundvleesproduct Primafrost Lasagne uit voorzorg uit de schappen.

Aanleiding is de aanwezigheid van paardenvlees in diepvriesproducten in onder meer Zweden en Groot-Brittannië. Dat zegt een woordvoerder van Plus maandag.

Net als Albert Heijn start Plus daarnaast een preventief onderzoek naar de herkomst van het huismerkrundvlees. Albert Heijn kan niet aangeven wanneer het onderzoek is afgerond. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat de komende tijd scherper controleren.

Waarom precies Primafrost Lasagne uit het schap wordt gehaald kon de woordvoerder niet direct uitleggen. Het diepvriesproduct wordt bij meer supermarkten verkocht, waaronder bij Boni en Coop.

Importeur

Of ook daar het product uit de schappen gaat is nog niet bekend. Importeur Lensing Food was niet direct bereikbaar voor commentaar.

De afgelopen weken is paardenvlees aangetroffen in rundvleesproducten in Groot-Brittannië, Zweden, Ierland en Polen. Verschillende diepvrieslasagnes van één Franse leverancier zijn daarom uit de handel gehaald.

Albert Heijn garandeert dat al het verkochte rundvlees niet met paardenvlees vermengd is. Een woordvoerder laat weten dat Albert Heijn met gecertificeerde leveranciers werkt en dat verder de producten in de schappen 'getest' zijn.

"Met de spullen in het schap is niks aan de hand." Maar hoe de supermarktgigant dat precies getest heeft, kon de woordvoerder niet zeggen.

Paardenvlees mag overigens in Nederland verkocht worden, maar alleen als dat op het label duidelijk wordt vermeld.