AMSTERDAM - De kwakkelende Griekse economie treft ook de startupwereld in het land. Een nieuw crowdfundingplatform moet deze industrie weer leven inblazen.

Het Griekse platform Zerofund wil dat doen met 'virtuele investeringen'. Het publiek geeft feedback op het idee en zegt toe hoeveel geld zij in een volgend stadium in het idee willen steken. De startups presenteren hun idee gelijkend op de manier bij het succesvolle crowdfundingplatform Kickstarter.

De Griekse journaliste Eleni Natsi in een blog op The Next Web dat het programma wellicht kan zorgen voor een nieuw rolmodel, iets wat Griekenland mist op het gebied van startups.

Wanneer een Griekse startup genoeg heeft opgehaald, maken de beginnende ondernemers een eerste versie, waarna ze van het Amerikaanse partnerprogramma MindTheBridge 65.000 dollar krijgen om te starten.

Ook mogen de startups naar de VS om die maanden bij de startupversneller te leren. ZeroFund is van plan in een later stadium ook andere Europese startups toe te laten.