AMSTERDAM - Het Zeeuwse energiebedrijf Delta wil afvalverwerker Attero overnemen. Dat zegt Deltatopman Rob Frohn vrijdag in een interview in Het Financieele Dagblad.

Delta wil de onderneming samenvoegen met het eigen afvalbedrijf Indaver.

Attero is de op vier na grootste afvalverwerker van Nederland. Door samenvoeging met Indaver zou een nieuwe afvalreus ontstaan. ''De afvalmarkt staat onder druk, dit is een mooi moment om onze positie te verbeteren'', stelt Frohn.

''Bij Attero beweegt iets en we kunnen ons voorstellen dat daar een bedrijf uit samengesteld kan worden dat in de regio Zeeland, Brabant, Vlaanderen een hele grote speler gaat worden.''

Bij Attero werken ruim 800 mensen op 15 locaties. Het bedrijf verwerkt het afval van bijna 6 miljoen Nederlanders.

Provincies

Attero is eigendom van zes provincies (74 procent) en 116 gemeenten (26 procent). Brabant, Overijssel en Limburg bezitten de meeste aandelen.

Het toenmalige Essent Milieu werd in 2009 buiten de verkoop gehouden van Essent aan het Duitse RWE die de provincies en gemeenten in totaal 9 miljard euro opleverde.

Het Financieele Dagblad schrijft vrijdag dat de verwachting is dat Attero nog maximaal 800 miljoen euro opbrengt.

Overleg

Attero laat weten zich in overleg met de aandeelhouders te beraden over de toekomst. In dit proces zijn nog geen besluiten genomen, staat in een verklaring. ''Wij willen op dit moment niet inhoudelijk op de berichtgeving reageren. In deze fase van overleg zou dat verstorend kunnen werken.''