AMSTERDAM - Het Britse Truphone gaat "dit kwartaal" nog uitbreiden in Nederland. Het telecombedrijf gaat zich vooral op de zakelijke markt richten.

Dat zegt een woordvoerder dinsdag in het Financieele Dagblad. Ook zou het Britse bedrijf al ruimte hebben gekregen op het netwerk van een grote speler om zijn diensten te kunnen aanbieden.

Truphone is een zogenoemde virtuele provider. Dat houdt in dat het bedrijf geen eigen netwerk exploiteert, maar opereert op netwerken van andere telecombedrijven.

Simkaarten

Het telecombedrijf gaat zich eerst richten op zakelijke gebruikers in Nederland. Truphone verkoopt bijvoorbeeld simkaarten waarmee gebruikers zowel een Nederlands als een buitenlands nummer hebben. Wanneer een klant in het buitenland is, maar op zijn Nederlandse nummer gebeld wordt, dan wordt de beller zonder extra kosten doorgeschakeld.

Tegenover de website Emerce stelt Truphone dat er uiteindelijk ook diensten voor consumenten komen in Nederland.

Abramovich

Truphone kreeg onlangs een investering van 87 miljoen euro van de Russische zakenman Roman Abramovich en een onbekende partij. Hiermee kan het bedrijf uitbreiden in Nederland, Hongkong, Polen, Duitsland en Spanje.

De Rus nam 81 miljoen euro van die investering voor zijn rekening, waarmee hij een belang van 23,3 procent in Truphone neemt. De waarde van het bedrijf wordt nu geschat op bijna 350 miljoen euro.