'Sauna Zuidas strop voor Rabobank'

AMSTERDAM - Rabobank heeft 7,5 miljoen euro moeten afschrijven op leningen aan Spa Zuiver, een luxe wellnesscentrum aan de Amsterdamse Zuidas.

De bank heeft daarnaast alle aandelen overgenomen van de oprichters van Spa Zuiver. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.

Het wellnesscentrum opende in 2009 als een van de grootste en meest luxueuze in Nederland, meldt de krant. De kosten waren twintig miljoen euro en de eigenaren kregen een lening van Rabobank.

Twee jaar later waren de verliezen al opgelopen tot bijna tien miljoen euro, onder meer doordat de bouwer van het centrum failliet ging. Ook kwamen er minder bezoekers door de financiële crisis.

Volgens Rabobank was het 'pure pech' dat de verliezen toenamen. De bank greep eind 2011 in en heeft inmiddels alle aandelen in handen.

De twee bestuurders die eind vorig jaar door Rabobank werden benoemd, denken dat het wellnesscentrum weer winst kan maken. Zij willen onder meer het hotel uitbreiden. Ook zijn ze in gesprek met privéklinieken om plastische chirurgie te gaan aanbieden.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie