Spaartegoed gezinnen neemt af

AMSTERDAM - Het spaartegoed van vier op de tien gezinnen is het afgelopen jaar afgenomen. Ruim een kwart geeft aan spaargeld opgenomen te hebben om rond te komen.

Toch heeft bijna een derde van de gezinnen wel extra spaartegoed opgebouwd. Dat blijkt uit onderzoek van MoneYou onder 1173 Nederlanders.

Van alle Nederlanders zegt 39 procent meer spaargeld te hebben dan zes maanden geleden. Jong volwassenen tussen de 18 en 29 jaar zeggen het vaakst meer spaargeld te hebben. Veertigers zien het meest een vermindering van hun spaarcenten.

Ook werklozen proberen geld opzij te blijven zetten. Hoewel 35 procent een afname van zijn spaargeld ziet, heeft 37 procent juist meer gespaard.

Alleenstaanden

Bij alleenstaanden heeft 40 procent meer spaargeld dan een half jaar geleden. Stellen zonder kinderen hebben in 42 procent van de gevallen hun spaargeld zien toenemen.

Mannen blijken het afgelopen half jaar meer gespaard te hebben dan vrouwen, 42 versus 35 procent. Mannen geven zichzelf ook vaker een hoog cijfer voor hun kennis over sparen.

NUwerk

Tip de redactie