Vleesverwerker Vion snijdt in banen

AMSTERDAM - Vion brengt het aantal banen op zijn hoofdkantoor en bij de ict-afdeling fors terug. In totaal verdwijnen vijftig van de 140 banen.

In vijftien gevallen gaat het om gedwongen ontslagen. Dat heeft het Eindhovense voedingsbedrijf woensdag gemeld.

Vion is een van de grootste voedingsbedrijven in Europa en verwerkt voornamelijk vlees. Het bedrijf kondigde in november al een grote koerswijziging aan waarbij alle activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en de groentedivisie zouden worden verkocht.

Nu het bedrijf krimpt, zijn er minder banen nodig op het hoofdkantoor en de ict-afdeling nodig.

Andere baan

Vion zegt dat de helft van de overtollige mensen een andere baan krijgt bij een van de andere bedrijven van Vion. Van de 25 mensen die het bedrijf moeten verlaten, worden er vijftien ontslagen.

Het Nederlandse productiebedrijf van Vion kondigde in november ook al aan dat 105 banen werden geschrapt, waarbij veertig ontslagen zouden vallen. Eerder deze maand verkocht Vion dochterbedrijf Oerlemans, dat groentes verwerkt. Vion sprak daarbij de verwachting uit dat de werkgelegenheid voor de 740 werknemers behouden zou blijven.

Rabobank

Eerder deze week meldde Het Financieele Dagblad dat Rabobank een extra kapitaalinjectie aan Vion had gegeven om de reorganisaties te kunnen bekostigen.

In ruil daarvoor zouden bankmedewerkers als adviseurs zijn benoemd bij Vion. De Rabo-medewerkers zouden zich onder meer mengen in de reorganisatieplannen en de verkoop van bedrijfsonderdelen.

Vion had in 2011 een omzet van 9,5 miljard euro. De enige aandeelhouder van het bedrijf is de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) met ongeveer achttienduizend leden.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie