Acer in het rood door afwaardering dochterbedrijven

AMSTERDAM – Acer heeft weer een zwaar jaar op de pc-markt achter de rug. De Taiwanese computermaker maakte verlies door een afwaardering van 120,1 miljoen dollar.

Dat meldt The Wall Street Journal woensdag.

Hoe hoog het verlies in 2012 wordt, is pas duidelijk na de presentatie van de jaarcijfers begin maart. Vorig jaar eindigde het bedrijf ook al in het rood met een verlies van 227,59 miljoen dollar.

Acer doet de afwaardering op dochterbedrijven Gateway, Packard Bell, E-Ten en eMachines. Gateway en Packard Bell werden respectievelijk in 2007 en 2008 overgenomen, maar hebben volgens het Taiwanese bedrijf “nooit genoeg inkomsten opgeleverd.” Het merk eMachines wordt stopgezet.

Drie jaar geleden stond Acer er nog goed voor op de pc-markt met een marktaandeel van 12,4 procent. Het aandeel daalde in 2012 naar 9,5 procent.

Acer heeft veel last van de opkomende laptop- en tabletmarkt. Belangrijkste concurrent Lenovo uit China kan de harde klappen die daar vallen, opvangen omdat China de grootste pc-markt ter wereld is. Ook verkoopt Lenovo steeds meer smartphones.

Lees meer over:
Tip de redactie