Museum zet in op crowdfunding

HEILIG LANDSTICHTING - Museumpark Oriëntalis in Heilig Landstichting bij Nijmegen hoopt dat de provincie Gelderland alsnog voor de laatste keer subsidie wil geven, als het museum zelf met behulp van crowdfunding ook een flink bedrag bijeensprokkelt.

Het museum heeft 220.000 euro nodig om over een paar jaar helemaal zelfstandig te kunnen functioneren, aldus de directie dinsdag.

Museumpark Oriëntalis is ruim 100 jaar oud. Het grootste deel van de bebouwing en het terrein zijn rijksmonumenten.

Het museum, dat oorspronkelijk een katholiek devotiepark was, is de laatste jaren in de problemen geraakt. Gedeputeerde Staten van Gelderland willen er geen geld meer in steken. Op 13 februari nemen Provinciale Staten een besluit.

Steunen

Op een speciale website zijn tal van aanbiedingen geplaatst voor particulieren en bedrijven die het museum willen steunen. Zo mag iemand die 250 tot 500 euro voor Oriëntalis over heeft een dagje figurant in het museum zijn.

Voor 2500 euro mag een team van 8 personen een dag lang een bijbelse rol komen spelen. Het museum hoopt zo ongeveer 180.000 euro binnen te krijgen.

Als de actie mislukt en de provincie geen geld geeft, moet Oriëntalis in maart sluiten. Wat er dan met het terrein en de gebouwen moet gebeuren, is volstrekt onduidelijk.

NUwerk

Tip de redactie