AMSTERDAM – Concurreren met lagelonenlanden op prijs lijkt onmogelijk, maar een stel ondernemers uit het Noord-Hollandse Enkhuizen zeggen het te kunnen door een sociale draai aan een commercieel bedrijf te geven.

De assemblagehal van Soci-Com heeft veel weg van een sociale werkplaats, zo schetst medeoprichter Coen Eertink de werkvloer van het bedrijf.

Het bedrijf heeft een mix van werknemers waaronder veel kwetsbare medewerkers die niet of nauwelijks een kans krijgen in het reguliere bedrijfsleven.

Maar er moet wel geld verdiend worden in de hal. Soci-Com combineert een sociale werkomgeving met een commerciële inslag. Het geheim is de goede mensen bij de juiste baan plaatsen, zegt Eertink in een gesprek met NUzakelijk.

Burnout

Het idee ontstond nadat Eertink, opgeleid als industrieel ingenieur, na een burnout en het ontdekken van een spierziekte zelf bij de sociale werkvoorziening terechtkwam. Daarvoor werkte hij bij Philips in Winterswijk en als ‘troubleshooter’ bij verschillende bedrijven.

Bij de sociale werkvoorziening zag hij hoe het soms misging. “Een sociale werkvoorziening is verplicht om mensen te laten doorstromen. Dan bleven de zwakkeren over en haakten de klanten uiteindelijk af.”

“Ik dacht dat dit anders zou kunnen. Je moet meer met die mensen kunnen doen en met mijn kennis uit het normale bedrijfsleven dacht ik een goed concept te hebben.”

Slecht moment

Na gesprekken met klanten begon hij samen met Theunis de Jong in 2010 het bedrijf. “Eigenlijk was het een slecht moment”, zegt de ondernemer lachend. “Het was crisis en een erg donkere winter.”

Pas in de tweede helft van 2011 kregen Eertink en De Jong de bevestiging dat zij op de goede weg waren. Meer klanten boden zich aan en het bedrijf kreeg onlangs een investering van Start Foundation die in bedrijven met een duurzaam personeelsbeleid belegt.

Soci-com is op dit moment bezig een verlichtingsarmatuur te ontwikkelen die qua prijs concurrerend is met lagelonenlanden. “We zijn in staat door de unieke constructie tegen zeer concurrerende tarieven werk te leveren”, aldus de ondernemer.

Re-integratie

Veel van de werknemers van Eertink komen onder andere via het UWV of re-integratiebedrijven binnen. Hierdoor blijven de loonkosten laag, maar is er wel veel begeleiding nodig. Beide heren hebben het hun taak gemaakt om de goede mensen op de juist plek te plaatsen.

“Als je goed met ze werkt, kun je de mensen optimaal laten presteren. Er is bijvoorbeeld specifiek werk voor autisten.” Verder heeft Eertink een aantal medewerkers geleerd hoe ze bijvoorbeeld technische tekeningen moeten lezen.

De entrepreneur denkt niet dat dit systeem weggelegd is voor elke ondernemer. “In de praktijk is dit heel erg moeilijk. Stel je voor: twee mensen uit de sociale werkvoorziening komen zonder begeleiding bij je bedrijf. Er is geen tijd voor begeleiding, geen aandacht voor de handicap. Dat werkt niet.”

Tijd en energie

“Als je het echt wil, moet je er tijd en energie in stoppen. Je moet een ommekeer maken in je denkwijze en echt gaan nadenken hoe je het voor elkaar krijgt. Hoe ga je de productie opzetten?”

De toekomst ziet er roze uit voor Soci-Com, denkt Eertink. “Mensen komen langs om van ons te leren want deze visie kan ook toegepast worden in andere bedrijven.”