AMSTERDAM – Samen met autobedrijf Van Mossel gaat Keukenconcern Mandemakers in de autolease. De bedrijven nemen gezamenlijk twee onderdelen van Kroymans Financial Services (KFS) over.

Dit melden Van Mossel en Mandemakers zaterdag.

De twee onderdelen, J&T Autolease en Directlease, en Van Mossel Leasing gaan vanaf nu door onder een nieuwe holding International Car Lease Holding.

De verschillende bedrijven gaan nog wel apart opereren in de markt. Mandemakers en Van Mossel krijgen beide een aandeel van 50 procent in de nieuwe holding.

Gezamenlijke omzet

Details over het overnamebedrag werden niet gegeven. Het nieuwe bedrijf heeft een gezamenlijke omzet van 400 miljoen euro en een wagenpark van 30.000 auto’s.

Volgens Eric Berkhof, directeur en grootaandeelhouder van de Van Mossel Groep, wordt het nieuwe concern het grootste particuliere leasebedrijf van Nederland. Ben Mandemakers benadrukt vooral de mogelijkheid tot snellere groei.

Kroymans Financial Services werd in 2009 gescheiden van Kroymans voordat het concern failliet ging. In 2012 werd bekend dat er 80 miljoen viel te redden uit de boedel van het bedrijf, dat vooral dure auto's verkocht. Daar stond tegenover dat er voor 600 miljoen tot 700 miljoen aan claims binnenkwamen bij de curatoren.