AMSTERDAM - Waar Facebook constant onder vuur ligt vanwege privacykwesties, heeft de app Snapchat geen last van het delen van gevoelige informatie. De startup, die chatten met foto's mogelijk maakt, verwijdert de afbeeldingen na een paar seconden.

Het Amerikaanse bedrijfje bestaat al ruim anderhalf jaar, maar kreeg recentelijk meer aandacht omdat Facebook een soortgelijke app lanceerde, Poke. De app werd gezien als een kopie van Snapchat, waardoor Snapchat juist vaker werd gedownload, aldus The Financial Times.

Ondanks de toename van het aantal downloads vanwege Poke doet de chatdienst het al langer goed. In verschillende appwinkels staat Snapchat in de Verenigde Staten “maandenlang” in de top 10 van meest gedownloade apps.

Sexting

Bij de lancering van Snapchat in mei 2011 kreeg de startup de reputatie van 'sexting-app'. De dienst zou alleen gebruikt worden voor het sturen van pikante foto's. Maar volgens de krant heeft Snapchat de potentie om de hype van 2013 te worden. Het bedrijf wist namelijk miljoenen gebruikers aan zich te binden, zonder dat de grote 'techscene' in Silicon Valley er ooit van had gehoord.

Het bedrijf zelf claimt dat er in december 50 miljoen afbeeldingen per dag worden verstuurd, en in totaal al meer dan een miljard. Snapchat maakt nog geen winst, maar kon al wel rekenen op een investering van 8 miljoen dollar eind vorig jaar.