LONDEN - De industriële bedrijvigheid in de eurozone is in december opnieuw afgenomen, maar in een iets lager tempo dan in november. Dat blijkt uit definitieve cijfers die de Britse marktonderzoeker Markit woensdag naar buiten bracht.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de sector weerspiegelt, kwam uit op 46,1 tegen 46,2 in november. Economen rekenden in doorsnee op een stand van 46,3, gelijk aan een eerdere raming. Een stand onder 50 duidt op krimp, daarboven op groei.

De twee grootste landen in de eurozone, Duitsland en Frankrijk, hadden een aanzienlijk aandeel in de index. De bedrijvigheid in de Duitse industrie daalde in december voor de tiende maand op rij, van 46,8 in november tot 46,0. De Franse index verbeterde van 44,5 in november tot 44,6 en bereikte daarmee de hoogste stand in vier maanden.

De Nederlandse industrie blijft krimpen, maar wel minder hard dan voorheen, zo bleek woensdag uit cijfers van Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (NEVI). De index steeg naar 49,6 ten opzichte van 48,2 in november.