AMSTERDAM - Het energiebedrijf Trianel Energy is bijna failliet. Het bedrijf mag daarom niet langer energie leveren, heeft de Nederlandse Mededingautoriteit (NMa) maandag besloten.

De waakhond zorgt ervoor dat klanten wel gewoon elektriciteit en gas geleverd krijgen. Het bedrijf uit Maastricht meldt op de eigen website dat het betalingsproblemen heeft en daarom meteen na de kerstdagen een faillissement gaat aanvragen.

Het bedrijf is daardoor volgens de NMa niet langer in staat om de ingekochte energie te betalen en uit te leveren. Vorige week waren er al soortgelijke problemen met het energiebedrijf Orro. Ook daar trok de NMa toen de stekker uit.

Trianel leverde onder meer energie aan consumenten en kleinzakelijke afnemers. Die leveringen zijn gegarandeerd via een regeling van de NMa. De klanten worden ondergebracht bij een andere leverancier of kunnen zelf overstappen.

Trianel had ook zakelijke relaties met grootverbruikers en was zakenpartner van ondernemingen die zelf energie opwekken, zoals tuinders. De waakhond voert overleg met deze partijen om problemen daar te voorkomen.